(julkaistu alunperin nasigorengissa 20.10.2009)

1255966908_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Punajuuripihvit (neljälle)

4 keskikokoista esikeitettyä punajuurta

1 pieni sipuli

2 kananmunaa

n. ½-1 dl korppujauhoja

(ruusu)suolaa

maustepippuria

timjamia (tai muuta mieleistä yrttiä)

 

Raasta keitetyt punajuuret karkeaksi raasteeksi ja pilko sipuli. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita punajuuri ja sipuli joukkoon. Mausta ja lisää korppujauhot. Anna taikinan turvota jonkin aikaa. Valmista sen aikana vaikka lisäkkeet (esim. keitetty riisi/ohra tai parsakaali ja itu-raejuustosalaatti, kuten yllä, ja vaikka sipulikastike pihveille). Paista pannulla (oliivi)öljyssä kohtalaisessa lämmössä n. 4-5 minuuttia puoli. (Älä yritä kääntää ennen kuin pihvi näyttää kypsyneen kasaan. Pannun peittäminen kuvulla nopeuttaa kypsymistä.)

Tuli hyvää. Maustepippuri oli näiden pihvien juttu!