Tämä kakku ei vaadi uunia laisinkaan, ainoastaan tehosekoittimen/monitoimikoneen ja muutamia tunteja pakastimessa.
Käytin kakun ideoimisessa hyväksi Raw Vegan Blueberry Strawberry Pie -ohjetta. Kuten alta näkyy, muokkasin ohjetta hieman juhlavammaksi. Uskon, että kokeilen ohjetta jonain päivänä myös aivan alkuperäisenä. Sen yksinkertainen koostumus kuulostaa herkulliselta!
Mansikkakerroskakku
500 g tuoreita mansikoita
pohja:
3 dl pähkinöitä ja manteleita (parapähkinä, pekaanipähkinä, manteli)
6 taatelia
Jauha ainekset monitoimikoneessa sekaisin. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi:
Valmista täytekerrokset:
täytepohja:
2,5 dl cashew-pähkinöitä (liotettu vedessä 3 tuntia)
3 rkl (kiinteätä) kookosöljyä
1 rkl hunajaa
Jaa täytepohja kahteen osaan.
täyte 1 (valkosuklaa):
- sekoita joukkoon n. 30 g sulaa kaakaovoita
- tarkista makeus (lisää hunajaa tarvittaessa)
Kaada täyte 1 vuokaan ensimmäiseksi kerrokseksi. Jäähdytä pakastimessa kiinteäksi (noin tunti). Valmista täyte 2.
täyte 2 (mansikka):
- soseuta joukkoon puolet mansikoista
- tarkista makeus (lisää hunajaa tarvittaessa)
Kaada täyte 2 kakun toiseksi kerrokseksi. Jäähdytä toinenkin kerros pakastimessa kiinteäksi ennen kakun koristelemista.
Käytä kakun koristelemiseen valkoista kuorrutetta ja loput mansikoista.
valkoinen valkosuklaakuorrute:
3 rkl liotettuja auringonkukansiemeniä (miel. 3 tuntia, vähempikin tosin riittää)
1 dl kookosöljy-kaakaovoisulaa (3 rkl kookosöljyä, n. 30 g kaakaovoita)
1 tl hunajaa
- sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, sekoita joukkoon myös hunaja
- jauha auringonkukansiemenet voisulassa tasaiseksi tahnaksi
- pursota kakun koristeeksi