Tämä kakku ei vaadi uunia laisinkaan, ainoastaan tehosekoittimen/monitoimikoneen ja muutamia tunteja pakastimessa.

Käytin kakun ideoimisessa hyväksi Raw Vegan Blueberry Strawberry Pie -ohjetta. Kuten alta näkyy, muokkasin ohjetta hieman juhlavammaksi. Uskon, että kokeilen ohjetta jonain päivänä myös aivan alkuperäisenä. Sen yksinkertainen koostumus kuulostaa herkulliselta!

1275826661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mansikkakerroskakku

500 g tuoreita mansikoita

pohja:
3 dl pähkinöitä ja manteleita (parapähkinä, pekaanipähkinä, manteli)
6 taatelia

Jauha ainekset monitoimikoneessa sekaisin. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi:

1275828967_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmista täytekerrokset:

täytepohja:
2,5 dl cashew-pähkinöitä (liotettu vedessä 3 tuntia)
3 rkl (kiinteätä) kookosöljyä
1 rkl hunajaa

Jaa täytepohja kahteen osaan.

täyte 1 (valkosuklaa):
- sekoita joukkoon n. 30 g sulaa kaakaovoita
- tarkista makeus (lisää hunajaa tarvittaessa)

Kaada täyte 1 vuokaan ensimmäiseksi kerrokseksi. Jäähdytä pakastimessa kiinteäksi (noin tunti). Valmista täyte 2.

1275828782_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1275828986_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

täyte 2 (mansikka):
- soseuta joukkoon puolet mansikoista
- tarkista makeus (lisää hunajaa tarvittaessa)

Kaada täyte 2 kakun toiseksi kerrokseksi. Jäähdytä toinenkin kerros pakastimessa kiinteäksi ennen kakun koristelemista.

Käytä kakun koristelemiseen valkoista kuorrutetta ja loput mansikoista.

valkoinen valkosuklaakuorrute:
3 rkl liotettuja auringonkukansiemeniä (miel. 3 tuntia, vähempikin tosin riittää)
1 dl kookosöljy-kaakaovoisulaa (3 rkl kookosöljyä, n. 30 g kaakaovoita)
1 tl hunajaa
- sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, sekoita joukkoon myös hunaja
- jauha auringonkukansiemenet voisulassa tasaiseksi tahnaksi
- pursota kakun koristeeksi

1275826624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e