Tarvitset: tehosekoittimen, vuokia jäädytystä varten
Rusina-siemen-pähkinäsekoitus likoamassa
Cashewjäätelö (n. 4 dl valmista jäätelöä)
(soveltaen Vanilla Ice Cream -ohjeesta)
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookosmaitoa
1 ½ dl vettä
vajaa ½ dl rusinoita
1 rkl agavesiirappia
1 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada jäädytysastiaan ja pane pakkaseen. Sekoita jäätelömassaa vielä kerran noin tunti pakastuksen jälkeen ennen kuin massa ehtii jäätyä kauttaaltaan kovaksi.
Suklaapohja (ohjeesta riittää kuuteen muffinssivuokaan)
1½ dl liotettuja siemeniä ja/tai pähkinöitä (esim. kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä, pekaani- tai saksanpähkinöitä)
½ dl pehmeitä rusinoita (tai vielä parempana vaihtoehtona taateleita)
2 tl kaakaojauhetta
½ dl kookosjauhoa (tai jauhettuja hiutaleita)
1 rkl kookosöljyä
tarvittaessa lisää makeutusta esim. hunajan tai agavesiirapin muodossa
Jauha tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Painele valmis massa muffinssivuokiin. Annostele vielä pehmeää cashewjäätelöä suklaapohjan päälle. Pane pakkaseen jähmettymään.