1277017848_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1277017877_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva on sikäli lavastettu, ettei työskentelyasento todellisuudessa ole yhtä maaninen tai hyökkäävä.

Sisko ja minä olimme tänään vastuussa perinteisen malesialaisen hedelmäsalaatin valmistamisesta suomalais-malesialaisille nyyttikesteille Helsinkiin.

Opin samalla puolihuomaamatta, kuinka ananas oikeaoppisesti perataan. Lähes yhtä nätti hedelmä kuin äidin jäljiltä! (Kuulemma äiti vetää yhdellä vinolla viillolla ananaksen kyljestä parhaimmillaan neljä mustaa pistettä; itse vetelin ainoastaan kolmen pisteen viiltoja...)

Ilahduin lopputuloksesta silti, kuvasta päätellen kuin pieni kakara!

--

Kuinka se tehdään: Hanki ananas. Halkaise hedelmä kahtia.
Ananas kuoritaan terävällä veitsellä kahteen kertaan: ensin kova ulkokuori, lopuksi poistetaan ananaksen kylkeen jääneet mustat täplät vinoilla täpliensuuntaisilla veitsenviilloilla.

--

Päivän viherpirtelö: 1 viipale tuoretta ananasta, kourallinen retiisinlehtiä, n. 50 g varsiselleriä (silputtuna lehtineen kaikkineen), 1 banaani, 2 dl omenamehua, 2 dl vettä. Aineksista riitti yhteen isoon (4 dl) ja kahteen pienempään (2 dl) juomalasiin.

Opin siis tänään myös, kiitos Google-kaikkitietävän, että retiiseistä voi syödä myös lehdet. :)

[Julkaistu alunperin välivuosiblogissani: Free to fly/freetofly-europe.blogspot.com]