Yksin vietetyn pääsiäisviikonlopun alla rupesi oudosti tekemään mieli entistä lapsuusajan inhokkiruokaa - tai jos ei ihan inhokkeja, niin oli tämä yksi niistä äidin "oudoista ruuista". Mitä kertoo ihmisestä se, että yhtäkkiä lapsuudessa vierastetut ruoat alkavatkin maistumaan?

Mung-pavut olisi kai hyvä liottaa vedessä yön yli (porisisivat kypsiksi varmaan nopeammin), mutta keksin haluta vihreistä pavuista tehtyä puuroa aivan liian ex tempore. Onnistui se kuitenkin hyvin ilman liotustakin.

1270470020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mung-puuro (1-2 annosta)
alkuperäinen ohje

1,5 dl mung-papuja
3 dl vettä (lisää tarvittaessa)
ripaus suolaa
2 dl (kookos)maitoa
1 rkl hunajaa

Keitä mung-pavut pehmeiksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. (Tähän meni noin puoli tuntia.) Kun vesi on imeytynyt papuihin, lämmitä maito ja sekoita hunaja maidon joukkoon. Lisää hunajamaito puuroon ja anna hautua pehmeäksi (n. 10 min). Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai kookosmaidon kanssa.

Kookosmaitoa ei tällä kertaa ollut, mutta muistan hyvin lapsuudesta, että äiti keitti puuron useimmiten itsekin ihan tavalliseen kevytmaitoon. Maku ei kärsi korvikkeesta mielestäni yhtään.