Päivän illallinen oli todellista arkifuusiokokkailua sen perusteella mitä kaapista löytyi. Ideoita haettiin mm. Kasviskeittiössä- ja Monkeyfood-blogeista.

Lopputulos oli patamainen kastike. Patamaisuus johtunee selleristä, jonka nakkasin loppuvaiheessa mukaan. Ensi kerralla voisi reilusti vaan kokeilla myös sitä soijakastiketta tomaattikastikkeen joukossa. Tai jättää tomaattikastikevaihe jopa kokonaan väliin.

Marinadissaan paistettu tempe toimi loistavasti!

200 g tempeä

Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
(n. 1-2 rkl vettä notkistusta varten)
1 tl (ruusu)suolaa
mustapippuria
chilijauhetta

Marinoi viipaloitua tempeä 20-30 minuuttia. Paista viipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä tempe sivuun siksi ajaksi, kun valmistat kastikepohjan.

Kastike:
250 g tomaattimurskaa
250 g paseerattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
basilikaa
makeaa chilikastiketta
(öljyä valkosipulin kuullottamiseen)

Pilko porkkana ja selleri mukavan kokoisiksi viipaleiksi/kuutioiksi. Kuullota murskattu valkosipuli nopeasti wokkipannulla. Lisää tomaattimurska ja -sose (paseerattu tomaatti). Heitä sekaan porkkana, peitä kannella ja anna porkkanan hautua kypsäksi (n. 10 min). Lisää joukkoon paistetut tempe-viipaleet, selleri ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia.

Tarjoa esim. höyrytetyn parsakaalin kanssa.