1274628992_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

mina lilla växter via min mobiltelefon

Nyt on niin syntisen hyvät sotkut, että taju räjähtää! Nimittäin: 1 rkl raakakaakaorouhetta, 1 tl täysruokosokeria ja pari teelusikallista neitsytkookosöljyä kupissa sekaisin, niin että ruokablogistanilaisittain om-nom-nom vaan!

"Syntisen" herkusta tietenkin tekee sokeri, vaikka täysruokosokeri on tietenkin parempi valinta kuin valkaistu. En tiedä mitä noin nopeat hiilihydraatit paaston jälkeen kuupalle mahtavat vielä tehdä, mutta syntistä ei ainakaan ole neitsytkookosöljy, jota nimenomaan halusin seokseen mukaan: se on hyvää - ja sillä huhutaan olevan useita terveydellisiä hyötyjä useimpiin muihin rasvoihin verrattuna. (Ensimmäisiä linkkejä, joka tuli vastaan asiaa viittausta varten googlatessa. Myös Kimberly Snyder, lukuisten muiden joukossa, on hehkuttanut neitsytkookosöljyä blogissaan useaan eri otteeseen, esim. tässä kirjoituksessa, jonka reseptiä minun on pitänyt jo piiitkän aikaa kokeilla. Ehkä tänä kesänä!)

1274629226_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siinä on epämääräisessä järjestyksessä ainakin kahta salaattia, avomaankurkkua ja luultavasti pieniä persiljantaimia; en muista nyt tarkalleen, enkä osaa kuvasta tunnistaa, mutta ei huolta, kasvatuspurkeissa on kyllä tunnistuslaput!

Ja vielä jälkiruoan jälkiruoaksi kovan kaverin mustaherukkasorbetti: 2 dl jäisiä mustaherukoita, n. 1/4 sitruunaa mehuineen, lihoineen kaikkineen, puolikas omena ja jääkylmää vettä tehosekoittimessa sileäksi; pakkaseen hetkeksi, jäätymisen edetessä voi välillä sekoittaa sorbettiin vähän kuohkeutta. Kova kaveri tietenkin nauttii sorbettinsa sellaisenaan (maistoin, toimii sellaisenaankin), mutta tänään olin nynny ja ripottelin päälle vähän sitä samaa täysruokosokeria kuin edellä olevassa sotkussa käytin. Nyy... mutta nannaa oli!

Julkaistu myös kirjoittajan toisessa blogissa.